Energieopwekking & verspilling

By Gijs
Zoutewelle

Momenteel is er veel gaande in de wereld over energie(bronnen). Hoe dit op te wekken en hoe gaan we goed om met de aarde om deze energiebronnen niet te snel op te maken. Er worden op allerlei manieren gekeken naar nieuwe technieken om (groene)energie op te wekken. Met behulp van het lichaam kan er ook energie opgewekt worden.

Tech | 2020 | Graduation Work

"Stop wasting,

join the RE-generation!"

Gijs Zoutewelle

De hulpmiddelen die aan of op het lichaam voor energie opwekken zorgen zijn windenergie, deze techniek werkt met een dynamo en zit verwerkt in een mondmasker wat in deze tijd met COVID-19 erg toepasselijk is. Het tweede hulpmiddel is een warmtepleister die door thermodynamica lichaamswarmte omzet in energie. Het derde hulpmiddel zit bevestigd aan het boven en onderbeen, door middel van een loopbeweging scharniert de geleider tussen het magnetisch veld ook wel inductie genoemd. Het laatste hulpmiddel dat bevestigd is op het lichaam is de zonne-energie. Hierbij worden kleine lichtgewichte zonnepanelen aan de kleding bevestigd. Er moet relatief veel moeite gedaan worden om veel energie op te wekken met al deze hulpmiddelen. 

Energie opwekken is in Nederland niet het enige wat er gebeurt. Er is nog steeds te veel energie dat onnodig verloren gaat. Dat gebeurt op grote schaal, maar ook in uw eigen huis. Deze verloren energie wordt ook wel lekstroom of sluipverbruik genoemd. 

Wij zijn de eerste generatie die weet dat het slecht gaat met de aarde. We kunnen ook de laatste generatie zijn die er iets aan kan doen. Wij moeten opstaan en de generatie zijn die wat liefde teruggeven aan de aarde. 

Imagine-the-power-of-2
wind-energy-1
standby-mode-tv-3
stop-wasting-1
join-the-re-generation-1
CMD_Logo_Zwart-1

We believe the wicked problems of today can't be solved by traditional design methods. That's why our practice is interdisciplinary, multisensorial and more than human-centered.

Visit

Lovensdijkstraat 61

4818 AJ Breda, NL

Google Maps

Contact

+31 06 848 109 92 (whatsapp)

info.cmd.breda@avans.nl

© 2020 Communication and Multimedia Design Breda