Samenspel

By Maxime Bogers

Het ontwerp samenspel is ontworpen voor de afdeling AIR binnen De Koninklijke Luchtmacht Defensie. Gedurende het onderzoek ben ik mij gaan focussen op de multidisciplinaire samenwerking binnen deze afdeling. Wat begon bij het kijken naar een effectieve werkruimte werd al vrij snel het meer diepgang krijgen in elkaars projecten en hoe ze deze veelal grote kennis kunnen delen. Mijn onderzoeksvraag luidde dan ook als volgt: Hoe kunnen de luchtmachters met hun verschillende achtergronden elkaar expertises vinden en gebruiken om multidisciplinair samen te werken?

Void | 2020 | Graduation Work

"Samenspel maakt ons sterk(er)!"

Maxime Bogers

Bij een spel moet ik gauw denken aan het moment dat je tijd neemt voor elkaar, knus aan de grote eettafel zit en samenwerkt naar een doel. Toen ik merkte dat dit ontbrak bij de afdeling en hier wel behoefte aan was kwam ik tot het concept Samenspel.

Het woord ‘Samenspel’ staat voor de wijze waarop verschillende personen bij een spel elkaar steunen of een geheel vormen. Iedereen heeft verschillende competenties waardoor de expertises binnen het team erg divers zijn. Door je krachten samen te bundelen laten andere jou inzien wat jouw competenties zijn en jij die van hen. Hierdoor wordt de drempel verlaagt om hulp te vragen en hulp te accepteren van anderen. En daarnaast wordt door dit spel, samenwerken gestimuleerd.

Samenspel bestaat uit vier rondes. De interactie tussen deelnemers is belangrijk voor het samenwerken en de openheid binnen de groep. Bij het praten over jouw valkuilen zijn andere meer op de hoogte van jouw dagelijkse werkzaamheden en kan men hierbij ondersteunen. Dit helpt op de werkvloer om elkaar beter te leren kennen en in te zien waar je collega’s mee bezig zijn. Dit kan zowel op werkgebied zijn als op persoonlijk vlak. 

foto4
foto2
foto1-1
foto5
foto6
CMD_Logo_Zwart-1

We believe the wicked problems of today can't be solved by traditional design methods. That's why our practice is interdisciplinary, multisensorial and more than human-centered.

Visit

Lovensdijkstraat 61

4818 AJ Breda, NL

Google Maps

Contact

+31 06 848 109 92 (whatsapp)

info.cmd.breda@avans.nl

© 2020 Communication and Multimedia Design Breda