Voedingswaarden op persoonlijk niveau

by Vego De Cauwer

Hoe kan datavisualisatie bijdragen in het inzichtelijk maken van voedingswaarden op persoonlijk niveau?

Voedingsinformatie is een concept waar mensen zich niet graag in verdiepen, hierdoor heeft slechts een enkeling daadwerkelijk verstand van voeding en de functies en gevolgen die het heeft voor je lichaam. Dit onderzoek verdiept zich in het inzetten van datavisualisatie om mensen een duidelijk en persoonlijk inzicht te bieden in algemene voedingsinformatie. Met behulp van persoonlijke data zoals lengte en gewicht kunnen deze inzichten worden vertaald met grafische beelden via diverse communicatievormen. Om per persoon te meten welke communicatievorm het best werkt zijn er meerdere enquêtes opgesteld waarin visualisaties in verschillende vormen van communicatie zijn verwerkt. Dit om inzicht te krijgen in welk middel van communicatie het best ingezet kan worden om de gebruiker te beïnvloeden zich te verdiepen in hun voeding. In dit onderzoek is duidelijk geworden dat de motivatie voor meer voedingskennis aanwezig is, maar aangespoord moet worden. Door middel van bekende associaties om te zetten in aangrijpende communicatievormen is de eerste stap gezet.

Dit project is onderdeel van het lab: Martin Leclercq

Ga naar het lab →