ADAPTA

by Ai-Thien Nguyen

Hoe kan ik een hulpmiddel ontwikkelen voor budget-sportschool gangers zodat zij zich meer autonoom door de fitnesswereld kunnen bewegen?

App | Human | Tech | Graduation 2023

Deze onderzoeksvraag richt zich op de uitdagingen van budget sportscholen en de verantwoordelijkheid van zowel de sportschool als de sporter. Het vergaren van de juiste informatie over fitness en het gebruik van fitnessapparatuur is cruciaal voor het voorkomen van blessures en het behalen van de gewenste resultaten. Helaas is er vaak onvoldoende tijd en aandacht voor een goede onboarding bij budget-sportscholen, waardoor sporters zichzelf blootstellen aan risico's en inefficiënt trainen. Het is belangrijk om deze kwesties serieus te nemen en vanuit een CMD-perspectief op zoek te gaan naar oplossingen die de veiligheid en effectiviteit van fitness bij budget-sportscholen verbeteren.

Het probleem

Het "basic concept" van sportscholen, waarbij standaard begeleiding van een fitnessinstructeur vervangen wordt door lagere abonnementskosten, is steeds populairder geworden. Budget sportscholen bieden vaak lidmaatschappen aan tegen een fractie van de kosten van luxe sportscholen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor mensen met een budget. Daarnaast bieden ze flexibele lidmaatschapsopties en basale faciliteiten voor fitness, wat aantrekkelijk is voor een breed publiek dat op zoek is naar functionele trainingsruimte zonder de extra diensten en voorzieningen van een luxe sportschool.

Door de minimale begeleiding in sportscholen gaan veel mensen op zoek naar informatie op andere plekken, waaronder online. Hoewel er veel informatie beschikbaar is over veilig en effectief trainen, kan het voor gebruikers lastig zijn om te onderscheiden wat voor hen relevant is vanwege de overweldigende hoeveelheid aan informatie.

De oplossing

ADAPTA is de oplossing voor een effectieve en gepersonaliseerde fitnesservaring. Het ontwerp van de app is volledig gericht op de gebruiker en houdt rekening met hun doelen, fitnessniveau en voorkeuren. ADAPTA is toegankelijk voor gebruikers van alle niveaus en biedt aanpassingen voor oefeningen om tegemoet te komen aan verschillende capaciteiten.

Een overweldigende hoeveelheid informatie kan ontmoedigend zijn voor gebruikers. ADAPTA voorkomt dit door informatie op een duidelijke en beknopte manier te presenteren, met een dynamische interface die gemakkelijk te navigeren is. Gebruikers hebben desgewenst toegang tot meer gedetailleerde informatie. ADAPTA houdt rekening met verschillende soorten gebruikers en biedt een gepersonaliseerde ervaring.

Motivatie is van vitaal belang bij fitness, en ADAPTA biedt functies zoals uitdagingen, scoreborden, voortgangsregistratie en gepersonaliseerde trainingsplannen om gebruikers te motiveren en verantwoordelijkheid te bieden. De interface is eenvoudig en intuïtief, waardoor de app gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is.

Privacy is een belangrijk aspect van ADAPTA. De app biedt duidelijke en transparante uitleg over het datagebruik en verkrijgt toestemming van gebruikers om de privacy van de gebruikers te waarborgen. Gebruikers kunnen feedback geven en hun behoeften kenbaar maken, zodat ADAPTA kan blijven verbeteren en een meer gepersonaliseerde ervaring voor alle gebruikers kan bieden. Met ADAPTA kunt u genieten van een effectieve, gepersonaliseerde fitnesservaring zonder compromissen.

In detail

1


Onboarding

Een snelle en persoonlijke onboarding zorgt dat je snel aan de slag kunt met ADAPTA.

Via een vragenlijst krijg je een op maat gemaakt programma en interface dat past bij jouw fitnessniveau.

Met ADAPTA wordt jouw kennis en data beoordeeld en krijg je tijdig een melding zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.

Verschillende Interfaces

Er zijn verschillende user interfaces ontworpen voor de verschillende profielen, elk gericht op hun specifieke doelen.

De gebruikersinterface die met je meegroeit

Na verloop van tijd kunnen de drijfveren en doelen van een gebruiker veranderen. Met behulp van machine learning kan ADAPTA vervolgens een voorstel doen om de gebruikersinterface aan te passen, waardoor verschillende interfaces met elkaar worden geïntegreerd.

Hierbij vergelijkt ADAPTA jou met soortgelijke gebruikers en voorspelt welke informatie voor jou relevant is.

https://xd.adobe.com/view/5584c43a-8c00-49e1-9fce-03c031831d3c-00d7/?fullscreen

Eigen visie

Als ontwerper is mij visie om een ​​applicatie te creëren die zich richt op de behoeften en doelen van de gebruiker. Ik wil een oplossing bieden voor mensen van alle fitnessniveaus en capaciteiten, waarbij de nadruk ligt op toegankelijkheid en aanpasbaarheid van de oefeningen. Ik geloof in het belang van het verminderen van de overload aan informatie die gebruikers kunnen ervaren bij het zoeken naar de juiste oefeningen en trainingsplannen, en ik wil dit bereiken door informatie op een duidelijke en beknopte manier te presenteren.

Met ADAPTA streef ik ernaar om gebruikers te motiveren en verantwoordelijkheid te bieden voor hun fitnessreis, door middel van functies zoals uitdagingen, scoreborden, voortgangsregistratie en gepersonaliseerde trainingsplannen. We begrijpen ook het belang van gebruiksgemak en privacy, en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze app eenvoudig te navigeren is en duidelijke en transparante uitleg geeft over het datagebruik en de toestemming van de gebruikers.

Bovenal is mijn visie om een ​​applicatie te creëren die zich blijft ontwikkelen en verbeteren door te luisteren naar feedback van gebruikers en hun behoeften en drijfveren te integreren in updates en nieuwe functies. Ik wil dat Adapta een gepersonaliseerde en duurzame oplossing biedt voor iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl en ik hoop dat mijn app een positieve bijdrage kan leveren aan hun fitnessreis.