Laat je zien, Laat je horen

by Jolien Smits

Hoe kan Muziekschool Plus door potentiële leerlingen als positief worden ervaren door middel van storytelling, zonder dat dit gekoppeld wordt aan lichamelijke of geestelijke beperkingen?

Verbindende communicatie | Toegankelijk | Positiviteit | Storytelling | Human

Inleiding en probleemstelling

Dicht bij jezelf blijven, oftewel: jezelf geen rol aanmeten. We vinden het vaak waardevol als mensen dit kunnen. Het maakt dat we weten wat we aan iemand hebben. We houden van echtheid en authenticiteit. Ook voor bedrijven is dit een belangrijk punt. Potentiële klanten waarderen het als een bedrijf communiceert en handelt vanuit positieve, herkenbare kernwaarden. Deze kernwaarden geven het bedrijf een gezicht.

Om te communiceren vanuit de kern moet een bedrijf weten waar het voor staat. Als deze kern verkeerd is geprofileerd, ontstaat miscommunicatie met de doelgroep. Dit gebeurde bij Muziekschool Plus. Geïnteresseerden in muziekles haakten geregeld af, omdat zij dachten dat de muziekschool niet voor hen was, maar voor mensen met een beperking. Zo zagen zij zichzelf niet. En omgekeerd: zo ziet de muziekschool haar leerlingen ook helemaal niet!

Er was op het vlak van externe communicatie dus werk aan de winkel.

Onderzoek en bevindingen

Ik heb voor mijn onderzoek muzieklessen geobserveerd en interviews afgenomen met de actuele leerlingen van de muziekschool. Dit om erachter te komen wat de ‘Plus’ in de naam van Muziekschool Plus in de praktijk nu daadwerkelijk inhoudt. Mij werd duidelijk dat de ‘Plus’ niet zozeer staat voor mensen met een beperking, maar voor extra aandacht. Ongeacht of iemand formeel met een beperking of bijzondere eigenschap is gediagnosticeerd. De muziekdocent van deze muziekschool – het is een eenmanszaak – onderscheidt zich met haar persoonlijke benaderingen richting leerlingen. Ze observeert leerlingen zonder oordeel te vellen, signaleert problemen zowel op muzikaal als persoonlijk vlak en helpt leerlingen zich met muziek te uiten. Haar één-op-één benadering zorgt voor een bijzondere verbinding met leerlingen. Dit kwam alleen onvoldoende naar buiten.

Oplossing/concept

Als oplossing voor bovenstaande problematiek bedacht ik storystelling, in de vorm van een promotievideo. Ik wilde de binnenkant van de muziekschool aan de buitenkant laten zien! Potentiële leerlingen moesten weten dat individueel gehoord en gezien worden op deze muziekschool voor iedereen is. Storytelling is hier een goed instrument, omdat je daardoor op een waarheidsgetrouwe manier sfeer over kunt brengen. Verder heb ik gekozen voor het naar buiten brengen van testimonials van de leerlingen die in de promotievideo te zien zijn, om de video te versterken. Een testimonials zijn beoordelingen. Met deze testimonials wordt het beeld dat naar voren komt uit de video bevestigd. Hierdoor wordt de geloofwaardigheid van het verhaal versterkt. De leerlingen in kwestie zijn ambassadeurs geworden van de ‘Plus’ van de muziekschool.

Met een video en testimonials alleen is de muziekschool er nog niet. Het positieve beeld van de praktijk moet immers ook in de toekomst worden vastgehouden. Met het oog op de toekomst heb ik de muziekdocent daarom een handleiding overhandigd, met praktische en op haar bedrijf toegespitste handvatten op het gebied van externe communicatie. Denk hierbij aan do’s en dont’s voor social media gebruik en algehele zichtbaarheid.

Positionering ontwerper

De gekozen oplossing past bij mij als empathisch ontwerper. Ik ben namelijk een echte beeldmaker. Ik houd van realistisch beeld, zoals sfeervolle video’s. Ik wil dat een beleving goed naar voren komt en houdt niet van te gelikte plaatjes. Storytelling is mijn favoriete instrument. Ik wil emoties oproepen, mensen raken in het hart.

 

Ik hoop dat ik met dit onderzoek ook uw hart sneller heb laten kloppen. Bij voorkeur op het ritme van leuke muziek ;-)

Promovideo
Testimonial Ellie
Testimonial Mathis
Testimonial Noëlla
Testimonial Sylvester
Strategie om zichtbaarheid te vergroten en social media consistent te blijven gebruiken.