Het Fundament

by Eefje Domensino

Hoe kan een digitale tool ervoor zorgen dat werkgevers en werkzoekenden met elkaar worden gematcht op basis van fundamentele persoonlijke kenmerken, in plaats van op een vaardigheidsprofiel gericht op prestaties?

Human | User Experience | Job Coaching

Het vinden van een baan waarin je je kwaliteiten kan benutten is soms een hele opgave. Tegenwoordig staan er een hoop functie-eisen bij een vacature waar je aan moet voldoen. Deze eisen kunnen werkzoekenden met minder zelfvertrouwen flink afschrikken, waardoor ze niet meer solliciteren op de functie. Dit is zonde, want in veel gevallen is het zo dat deze vereisten goed aan te leren zijn binnen de functie, zolang je je maar in een omgeving bevindt die voldoet aan jouw persoonlijke voorwaarden om te kunnen groeien.
Wanneer je dan uiteindelijk toch besluit om op een van deze vacatures te reageren, krijg je in de meeste gevallen eerst een gesprek waarin je jezelf mag presenteren. In dit sollicitatiegesprek ligt de focus met name op wat de sollicitant te bieden heeft, en er is maar weinig aandacht voor wat het bedrijf te bieden heeft aan de sollicitant. Hierdoor komt het gesprek niet tot de kern, en blijven onderwerpen die belangrijk zijn voor het bewerkstelligen van een match, zoals fundamentele persoonlijke kenmerken, onbesproken.

MIJN ERVARING

In de sollicitatiegesprekken die ik heb gehad vond ik het altijd lastig te bepalen of ik open kon zijn over wat ik nodig had om goed te kunnen functioneren. Ik wilde aangeven dat ik graag mijn eigen werktijden bepaal, zonder veeleisend over te komen. Ik wilde niet zeggen dat het voor mij lang duurt om ergens te wennen voordat ik mijn kwaliteiten kan benutten, omdat dit in mijn nadeel zou kunnen werken in de sollicitatieprocedure.  Ik merkte dat het moeilijk was om een balans te vinden tussen bij mezelf blijven en me van mijn beste kant laten zien, omdat een sollicitatiegesprek eigenlijk een soort test is. Hierdoor is het verleidelijk om jezelf anders voor te doen dan je daadwerkelijk bent.

IK BEN FLEXIBEL, CREATIEF EN KAN OOK NOG EENS GOED PLANNEN?!

In principe is het natuurlijk geen probleem om je af en toe van je beste kant te laten zien, maar dit leidt mogelijk wel tot een mismatch tussen het bedrijf en de sollicitant. Aangezien er tijdens een sollicitatiegesprek weinig ruimte is voor het afstemmen van verwachtingen en behoeften, kan het zijn dat wanneer de sollicitant eenmaal werkzaam is binnen het bedrijf helemaal niet op zijn plek is en niet goed kan functioneren. Het is echter lastig te bepalen wat deze omstandigheden zijn en dit verschilt ook per individu. Hoe vind je dan toch een bedrijf dat bij jou past, of hoe vindt een bedrijf personeel dat bij het bedrijf past?

EXPERIMENTEREN MET DE VORM VAN SOLLICITEREN

Solliciteren middels een gesprek blijkt al wat achterhaald voor sommige bedrijven. Zij zien ook dat een klassiek sollicitatiegesprek niet tot de kern van een goede kennismaking komt. Bovendien is er als bijgevolg van de krapte op de arbeidsmarkt veel keuze voor de sollicitant, waardoor bedrijven hun aantrekkelijkheid willen vergroten. Steeds meer bedrijven experimenteren daarom met de vorm van solliciteren, bijvoorbeeld door met een groep sollicitanten te ontsnappen uit een escape room. Dit voorkomt dat mensen een rol spelen in het gesprek, maar toont hun werkstijl en vaardigheden in een informele setting.

Een sollicitatie in een escape room is een stap in de goede richting, maar kan nog steeds worden gezien als een test of wedstrijd. De focus ligt dan weer op het beoordelen van de kandidaat op basis van prestatie in plaats van de kandidaat die kan beoordelen of het bedrijf wel goed genoeg bij hem of haar past. Het is veel interessanter om te kijken of de persoonlijkheid van de sollicitant past bij de visie, normen en waarden van een bedrijf, en vica versa. Wanneer er een match ontstaat op deze vlakken is de kans veel groter dat de zwakke eigenschappen van de sollicitant op de achtergrond komen te staan en de sterke eigenschappen ontwikkeld kunnen worden binnen het bedrijf. Zo vind je echt een baan die bij jou past.

OP GELIJKE VOET STAAN

Een belangrijke voorwaarde voor een effectieve kennismaking, bleek voor werkzoekenden een gevoel van gelijkwaardigheid te zijn. Enkel wanneer de sollicitant en werkgever op gelijke voet staan, en gestimuleerd worden om open te zijn over wat ze echt belangrijk vinden in het uitvoeren van hun werk, kan een eerlijke match worden gemaakt die leidt tot duurzame inzetbaarheid en een gezond werkklimaat. Omdat een sollicitatiegesprek zich daar niet goed voor leent, is er een app ontwikkeld voor het bij elkaar brengen van werkgevers en sollicitanten op basis van hun verwachtingen en voorkeuren over werk: het fundament.

HET FUNDAMENT

Het fundament is een app die werkzoekenden matcht op basis van persoonlijkheid, functioneren en normen & waarden, met bedrijven die op zoek zijn naar personeel met deze eigenschappen, en hun behoeften kunnen accommoderen. Nadat deze match er is kunnen de werkgever en werkzoekende elkaar contacteren om deze uitkomst met elkaar te bespreken.

Klik op de link en bekijk het ontwerp van de app
https://xd.adobe.com/view/cb892c70-a1fe-47eb-8d3e-cb0c43e2f1dd-9eda/