EduGoal
Hoe kunnen medeleerlingen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een leerling?
Persoonlijke ontwikkeling is een van de belangrijkste pilaren binnen het onderwijs. Alleen dit is ook gelijk een onderwerp dat heel lastig is om voor jezelf waar te nemen. Je kan er niet zo maar een cijfer aan koppelen net zoals bij andere schoolvakken. Dus hoe weet je nou wanneer je goed bezig bent, of juist niet? "Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?" Dat was iets wat ik mijzelf constant af vroeg op de middelbare school. Er was heel veel onzekerheid wat er voor zorgde ik altijd maar gedachteloos werkte om mijn cijfers te halen. Ik stelde nooit doelen voor mijzelf als persoon of voor bepaalde vaardigheden maar alleen voor academische resultaten.
EduGoal neemt een groot deel van deze onzekerheid weg door op een duidelijke manier feedback van de medeleerlingen te visualiseren. Deze visualisaties laten jouw persoonlijke progressie ten opzichte van een vastgesteld doel zien. De voortgang geeft de leerling een goed inzicht in hoe zij functioneren en of dit in overeenstemming is met wat zij wil behalen. Door de constante feedback kunnen zij effectief bijschakelen waar nodig om een pad te volgen wat zij zelf waardevol vinden voor hun toekomst.

Doelstelling
De meeste middelbare scholieren hebben rond deze leeftijd al best een sterk en duidelijk beeld van wie zij zelf zijn als persoon. En zij handelen het liefste op manieren waar ze zichzelf comfortabel bij voelen. Dit zorgt ervoor dat verandering van deze patronen vaak lastig is.
Hier tegenover staat wel dat ze ook een idee hebben van wat voor eigenschappen en vaardigheden ze zouden willen hebben voor toekomstig werk, relaties en andere zaken. Alleen hoe zij dat moeten behalen is vaak iets wat nog onduidelijk is. Dit is waar EduGoal een steuntje in de rug biedt. Om je richting te geven hoe je dat ideaal-beeld wil behalen.
Profiel
De leerling maakt twee profielen aan, de eerste gebaseerd op hoe zij momenteel zichzelf zien en de tweede gebaseerd op hun ideaal-beeld van hoe ze later willen zijn. Deze profielen worden gemaakt door het geven van een rating over een lijst van steeds twee contrasterende eigenschappen en vaardigheden. Bijvoorbeeld ben je meer flexibel of standvast; perfectionistisch of efficiënter; sociaal of zefstandig?


Feedback
Om een idee te krijgen over hun voortgang, hebben ze feedback nodig. Feedback kan op heel veel manieren gegeven worden, maar uit mijn enquête was gekomen dat bijna 80% het liefste feedback van hun directe collega's/medestudenten krijgt. En dus niet van een persoon met meer autoriteit of gegenereerd door een programma op basis van data.
Visualisatie
De verzamelde feedback word aan de gebruiker gepresenteert door middel van positieve of negatieve veranderingen in het huidige profiel ten opzichte van het ideaal-beeld. Aan de hand van deze mutaties aan hun profiel kunnen zij zien of zij die dag goed gewerkt hebben om hun doel te behalen in de ogen van anderen. Dit neemt veel foute aannamens weg die mensen vaak over zichzelf kunnen hebben.
