ViMe

by Evi van Dijk

“Hoe kan ik middelbare scholieren helpen bij het maken van de studiekeuze zodat ze gemakkelijker zelfstandig kunnen kiezen?”

Human | 2021 | Graduation work

Met behulp van ViMe leer je jezelf beter kennen om je voor te bereiden op het studiekeuzeproces. Door persoonlijke maar ongestuurde vragen in te vullen krijg je een verzameling stukjes van jezelf. De losse stukjes (blaadjes) stellen misschien niet veel voor, maar alles samen is het als een grote boom die je groei en voortgang visualiseert.

Bij dit product word je niet in hokjes of ‘uitkomsten’ geplakt dus het beeld wat je krijgt is realistischer,
en door oude antwoorden te bewaren worden de veranderingen die je doormaakt snel duidelijk.
Al deze antwoorden worden misschien een beetje veel, maar met behulp van je doosje kan je de belangrijkste antwoorden verzamelen. Zo vind je in het doosje het beste beeld terug wie jij op dat moment bent als persoon. Om jezelf te motiveren om bezig te blijven is er een weektotaal, hier zie je het totaal aantal antwoorden van de week, probeer dit cijfer omhoog te houden en hou het blaadje op zijn maximale grootte.

Hoe duidelijker het beeld is wat je van jezelf hebt, hoe makkelijker het later zal gaan om studiekeuze of competentietesten in te vullen. Je vult ze dan niet meer op gevoel in maar op zelfkennis waardoor de resultaten ook dichter bij jezelf zullen liggen.

Leer jezelf kennen door vragen in te vullen...

en zie jezelf en jouw voortgang groeien.