ANSWER ME

By Yan de Jager Zhasney in den Bosch

In de huidige prestatiecultuur worden alleen de positieve kanten van het leven belicht. Echter bestaan wij niet alleen uit deze kwaliteiten. We zijn mens, wat betekent dat we niet perfect zijn. Iedereen heeft zijn flaws, maar we horen elke kant van onze menselijkheid te kunnen tonen zonder schaamte. Het is OK om fouten te maken, het is toch beter dat we daarover kunnen praten en erom kunnen lachen? 


Met het project 'ANSWER ME' willen we de druk en het negatieve gevoel van het hebben van onzekerheden verminderen. Mensen kunnen hun onzekerheid opbiechten waardoor de last van ze afvalt. De inhoud van het project kan wat serieus zijn maar wel met een humoristisch randje.

Void | 2021 | Graduation Work

'ANSWER ME' is een interactieve installatie die op hogescholen geplaatst kan worden, studenten hebben immers te kampen met veel onzekerheden. Dan is het fijn dat er op school een plek is waar dat, op welke manier dan ook, gedeeld kan worden. 'ANSWER ME' is een combinatie van een confessional en een telefooncel. In het hokje is een telefoon en een tablet te vinden. Wanneer mensen langslopen pikt een sensor dit op en zal de telefoon in het hokje afgaan. Wanneer deze wordt opgenomen, houdt het ringen op en krijgt de persoon instructies te horen via de telefoon. Ze kunnen vervolgens interacteren met de tablet. Via de telefoon kunnen ze luisteren naar wat anderen al eerder hebben gezegd en ze kunnen zelf iets inspreken.


Om de mensen houvast te geven kunnen ze kiezen uit een aantal vaste onderwerpen/vragen:

1. Wat is een opmerking die je altijd is bijgebleven?

2. Maak een superkracht van jouw onzekerheid, hoe zou het werken?

3. Waarom verdien jij de award 'Domste blunder'?

4. Wat zou jij nooit over jezelf vertellen op een eerste date?


De vragen zijn zo gesteld dat mensen zelf kunnen kiezen of ze een grappig of serieus verhaal willen delen. Om het ook uitnodigend te maken kunnen ze eerst luisteren naar antwoorden van anderen. Door humor in de vragen te gebruiken zullen mensen eerder geïnteresseerd zijn in de antwoorden van anderen en is het makkelijker om de vragen zelf te beantwoorden.