Fastive

By Frank Roodnat & Lorenzo de Lijser

Fastive is een stuk gereedschap voor tijdens de opbouw van evenementen. Deze app is uitgerust met verschillende tools om het opbouwproces eenvoudiger en minder stressvol te maken.

Tech | 2020 | Graduation Work

Hoe verminder je de frustraties van opbouwers, projectleiders en leveranciers van evenementen? Dat is de vraag die centraal staat in dit onderzoek.

Het opbouwen van een festival is ongeacht de locatie, een braakliggend terrein of in de stad, een logistieke uitdaging. In de kern gaat het om het georganiseerd verplaatsen van een x aantal spullen en personen van A naar B. En dan ook nog binnen een bepaald tijdsbestek, onder tijdsdruk. Een korte definitie van logistiek is dan ook "de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheden tegen minimale kosten."

Het belangrijkste pijnpunt van projectleiders betreft het gebrek aan overzicht over mensen en middelen tijdens de opbouw van het evenement. Een projectleider is een verbindstuk in dit proces, hij stuurt de mensen aan die het bovenstaande proces vervullen.

Er zijn momenteel weinig tools die het bovenstaande probleem aanpakken. De tools die op de markt zijn focussen zich vooral op de planning, ticketing en artiesten management. De tools die een logistieke module hebben zijn daarnaast ook onbetaalbaar voor de wat kleinere partijen. We praten dan over honderden euro's per evenement.

Fastive is uitgerust met verschillende tools om het opbouwproces overzichtelijker en minder stressvol te maken. Fastive bestaat eigenlijk uit twee applicaties, een voor evenementen en een voor de leveranciers. Onze algoritmes combineren de data van deze partijen om ze vervolgens perfect op elkaar af te stemmen, en het overzicht te verbeteren. Dit betekent echter niet dat beide partijen aangesloten moeten zijn op Fastive om het te laten werken.