CONTER 

FLEURETTE

By Fenna de Jong

In mijn onderzoek kwam ik erachter dat de taal die je spreekt soms niet alle woorden omvatten, een taal zegt veel over een volk. De woorden die zijn opgenomen in de spreektaal van een land zeggen veel over de cultuur van het land, de normen en waarden, wat vonden zij belangrijk genoeg om in hun taal op te nemen en wat niet? Soms veranderen onze prioriteiten, er komen woorden bij en er vallen woorden af. Conter Fleurette is een "good date gone bad" en daagt je uit nieuwe woorden te vinden, misschien zelfs slechts klanken. Nieuwe woorden om over misschien wel een van de meest bekende taboes te praten: seks.  

Void | 2020 | Graduation Work

fennadejong.com

"Je hebt heel veel seksueel zelfvertrouwen nodig om te durven zeggen wat je wel of niet fijn vindt"

Jill Philips (Psycholoog)

Soms doen we dingen die we liever niet willen omdat dat makkelijker is als erover praten, dat is ongemakkelijk.. helemaal als het van belang is dat taboes besproken worden. Uit onderzoek blijkt dat een op de vier jongeren achteraf spijt heeft van een seksuele ervaring, en dat gaat soms niet in de koude kleren zitten. Waarom zeggen we soms 'ja' in bed, terwijl we 'nee' voelen en kiezen we voor de route die leidt tot spijt? We denken vaak dat er een point of no return is, dat we niet meer terug kunnen omdat "we nu toch al in bed liggen" maar dat is niet zo. We kunnen altijd terug, en als we rekenen op de goedheid van de mens, hoeven we dat slechts uit te spreken.


Maar waarom vinden we het zo moeilijk om uit te spreken wat we voelen?  Om dit zo goed mogelijk te begrijpen verzamelde ik zo veel mogelijk verhalen van mensen die spijt hadden van een seksuele ervaring. Door welke fases gaan we heen en waarom? Weten we niet wat we moeten zeggen of bestaan de juiste woorden in de Nederlandse taal nog niet? 

In mijn onderzoek kwam ik erachter dat de taal die je spreekt soms niet alle woorden omvatten, een taal zegt veel over een volk. De woorden die zijn opgenomen in de spreektaal van een land zeggen veel over de cultuur van het land, de normen en waarden, wat vonden zij belangrijk genoeg om in hun taal op te nemen en wat niet? Soms veranderen onze prioriteiten, er komen woorden bij en er vallen woorden af. Conter Fleurette is een "good date gone bad" en daagt je uit nieuwe woorden te vinden, misschien zelfs slechts klanken. Een manier om over misschien wel een van de meest bekende taboes te praten: seks. 

Conter Fleurette is een videoinstallatie waarbij we opzoek gaan naar de perfecte woorden die omschrijven wat we voelen in bed. Bestaande en onbestaande woorden of soms zelfs slechts klanken. Je ervaart hoe een date afloopt in een benauwende situatie en wordt uitgedaagd je stem te gebruiken om daar weer uit te komen. 

coor-op-site
FFFFFF-1
FFFFFF-1
FFFFFF-1
FFFFFF-1
CMD_Logo_Zwart-1

We believe the wicked problems of today can't be solved by traditional design methods. That's why our practice is interdisciplinary, multisensorial and more than human-centered.

Visit

Lovensdijkstraat 61

4818 AJ Breda, NL

Google Maps

Contact

+31 06 848 109 92 (whatsapp)

info.cmd.breda@avans.nl

© 2020 Communication and Multimedia Design Breda