bgimage

Open Margin

Online en iPad applicatie waar lezers van hetzelfde boek een notitie achter kunnen laten in de marge. Deze vormt de basis voor het starten van een dialoog. In de iPad applicatie kan de gebruiker lezen, tekst markeren en een notitie maken. Deze notities worden verzonden naar openmargin.com, waar ze een plek krijgen in de boekenkast van de gebruiker. Op deze persoonlijke pagina worden de lezers zichtbaar die zich rondom hetzelfde citaat begeven. Zij vormen de basis om een dialoog mee aan te gaan.

2009, 2010 / Joep Kuijper, Marc Köhlbrugge, Ruth Koppenol / iPad, participatie, verbinden, dialoog, tekst.

Prototype voor openingsscherm van *openmargin

Diverse schermafbeeldingen van de website. De gele lijnen geven aan waar een gebruiker in de marge van het boek een notitie geplaatst heeft. Andere gebruikers kunnen op deze notities reageren.

Ruimtelijke presentatie van *openmargin op de eindexamen expositie.

Door de financiële ondersteuning van de Digitale Pioniers heeft de organisatie kunnen groeien en hebben we een eerste versie van het platform kunnen ontwikkelen. Met deze vroege versie hebben de studenten o.a. de publieksprijs gewonnen met een pitch voor Stichting Doen en hebben ze *openmargin mogen presenteren tijdens Picnic 2010.

http://openmargin.com/