bgimage

Melodia

Afstudeerproject
Muziek is een belangrijk onderdeel van de cultuur, maar het is meer dan dat. Het spelen van muziekinstrumenten heeft een aantoonbaar positieve invloed op de ontwikkeling van onze hersenen, terwijl de mate waarmee kinderen in aanraking komen met muziek juist afneemt. Wij ontwikkelden een serious game om kinderen in aanraking te laten komen met en enthousiast te maken voor het spelen van een muziekinstrument.

Ontwerpers

Kyra Neve
Illustratie, animatie, interactie, cultuur
http://www.kyraneve.com

Stage
BriljantNet, Breda

Minor
Visualizing Information, Avans Hogeschool Breda
 

Ramon van Bezouw
Creative technology, natural interaction, serious games
http://www.ramonvanbezouw.nl/

Stage
Yalp, Goor

Minor
Art & Technology, AKV | St. Joost Breda


Afstudeerverslag
Een onderzoek naar de belevingswereld van onze doelgroep, kinderen van 7 tot 9 jaar, de invloed die muziek maken op hen heeft en de toegevoegde waarde van serious games.

Serious game, muziek, kinderen

 

Melodia is een wereld waarin alles om muziek draait. De speler legt een route af langs magische poorten die hij kan openen door het bespelen van instrumenten. Uiteindelijk moeten alle instrumenten de eindpoort bereiken, waarachter de zanger gevangen zit. Als de instrumenten bij elkaar komen vormen ze een band, en zo kunnen ze de zanger bevrijden. De speler maakt muziek door middel van door ons ontworpen fysieke instrumenten die je op je toetsenbord legt, dit zorgt voor het gevoel echt muziek te maken.