bgimage

Interactie-cases Philips Research

 

Doel

Tijdens een 16 weken durende verdieping op het gebied van informatie- en interactieontwerp worden studenten uitgedaagd relevante innovatieve oplossingen te ontwerpen binnen de context van actuel thema’s binnen Philips Research.

Opzet/opdracht

Voor het derde achtereenvolgende jaar voorziet Philips Research CMD/Breda van bruikbare onderzoeksopdrachten die de rode draad vormen voor individuele ontwerptrajecten. De studenten krijgen een briefing van Philips, brengen een bezoek aan het ExperienceLab op de High Tech Campus in Eindhoven, ontvangen tussentijds feedback op de concepten en presenteren uiteindelijk hun creaties bij Philips. 

Na een professionele briefing maken de studenten keuze uit één van de vier voorgedragen opdrachten:

  1. Ontwerp een simpel te begrijpen oplossing waarmee de belasting van een maaltijd en/of de ingrediënten kan worden weergegeven. En wel op zo’n manier dat het de consument aanspreekt om meer te consuminderen.
  2. Ontwerp een toegankelijke oplossing waarmee de nieuwe vormen van Philips' LED-verlichting ingesteld kunnen worden door de gebruiker en onderzoek geschikte concepten voor toepassingen van nieuwe LED-technologiën. 
  3. Ontwerp een interactieve oplossing, relevant voor een specifieke context, waarin het Virtueel Daglicht Systeem van Philips een centrale rol speelt.
  4. Ontwerp een sociale interactieve robot applicatie die ouderen helpt (bijv. advies geeft) en/of gewoon leuk is om te hebben. Interactie is o.a. mogelijk door middel van touch, gebaren en stemherkenning.
Resultaat
De samenwerking met Philips Research verliep heel soepel en de eindresultaten zorgden voor veel positieve reacties van Philips-medewerkers die de afsluitende expo op de High Tech Campus bezochten.
 

ii interactie informatie usability verdieping

 

 

Hieronder een impressie van enkele geëxposeerde eindproducten…

Virtuele daglichttegels van Gina Neggers

 

LightTunnel van Evelien Schouten

 

Levitation van Alex de Graaf

 

Virtual Garden van Simon Rood

 

Pulsaid van Candide van der Hout

Groepsfoto studenten, docenten en medewerkers Philips in ExperienceLab

Groepsfoto met alle betrokken studenten, docenten en medewerkers van Philips.