bgimage

Soundproof


Afstudeerproject
Soundproof is een applicatie met bijbehorende campagne die bezoekers van muziekevenementen moet behoeden tegen gehoorschade. 
Soundproof is een applicatie die op een nieuwe wijze deze groep mensen waarschuwt, informeert en adviseerd over de risico's die er heersen tijdens een avondje uit. 

Ontwerper
Dennis Boot

Muziek, audio, interactieontwerp, grapicdesign, sound design, wetenschap en techniek 

Stage
Popcentrale, Dordrecht (poppodium en kunsteducatie)

Minor
Immersive Stories, Avans Hogeschool Breda

Afstudeerverslag
Het afstudeerverslag bevat een diepgaand literatuuronderzoek naar de effecten van harde muziek op mensen, het ontstaan van gehoorschade en het vermijden van gehoorschade. Onderzoek naar de attitude en gedrag van de bezoekers jegens harde muziek en gehoorschade. Daarna is het proces beschreven hoe er is gezocht naar een nieuwe manier om bezoekers van muziekevenementen te behoeden tegen gehoorschade. 

Tags
Gehoorschade, attitude en gedrag, applicatie, interactie ontwerp, graphic design
 

Tags
Gehoorschade, attitude en gedrag, applicatie, interactie ontwerp, graphic design


Soundproof

Soundproof is een applicatie met bijbehorende campagne die bezoekers van muziekevenementen moet behoeden tegen gehoorschade. 
Jaarlijks komen duizenden jongeren thuis van een avondje uit met een piep in het gehoor, dit is een indicatie dat het gehoor beschadigd is geraakt, gehoorschade is niet te genezen.

De applicatie houdt aan de hand van het decibelniveau en de tijdsduur bij of het gehoor van de gebruiker beschadigd dreigt te raken. De gebruiker kan via de gehoorstatus zien of ze op een plek staan waar er wel/geen risico op gehoorschade heerst. Als men op een plek staat waar het gehoor na verloop van tijd beschadigd raakt zal de gehoorstatus rood worden en omlaag gaan. Als de meter op het laagste niveau staat is de kans op gehoorschade groot. De applicatie zal de gebruiker waarschuwen middels een pushup bericht, met als bron een invloedrijk persoon. Gebruikers testen hebben aangetoond dat het gebruik van een invloedrijk persoon kan leiden tot een interactie. De applicatie zal een fictieve interactie aangaan met de gebruiker en hen informeren en adviseren over gehoorschade.

Verder is er een decibel plattegrond in de applicatie verwerkt, hierop kan de gebruiker zien waar op de locatie er veilige en onveilige geluidsniveaus heersen.