bgimage

SANcms 2.0

Afstudeerproject

Door zelf het CMS te ontwikkelen heeft 100 volledige controle over alle aspecten van het CMS. Het is de bedoeling dat klanten SANcms gebruiken om hun website up-to-date te houden.

Het lijkt er in de praktijk echter op dat klanten maar weinig met SANcms werken. Dit onderzoek streeft ernaar het huidige CMS dusdanig te optimaliseren dat klanten veel efficiënter kunnen werken.

http://sanux.100.nl

Ontwerper

Jeroen Duijker (linkedin)

Mijn interesses liggen voornamelijk bij front-end programmeren. Met name het maken van goede interfaces voor webapplicaties/websites. Ik vind het leuk om te zien dat mensen beter gebruik kunnen maken van een website of webapplicatie door mijn ontwerp.
 
Portfolio
 
Stage

100 webbureau + ontwerpstudio, Breda

Minor

Visualising Information, Avans Hogeschool

Afstudeerverslag

Het verslag bevat het onderzoek, de onderzoeksresultaten en conceptualisering van het eindproduct.

Tags
100, CMS, Content Management Systeem, Web Applicatie, Interface Design

Deze afbeelding laat zien hoe het dashboard van een gebruiker eruit ziet in SANcms 2.0.

SANcms

100 heeft enkele jaren geleden SANcms ontwikkeld zodat klanten hier gebruik van kunnen maken om hun website te beheren. Het CMS heeft inmiddels al meerdere updates gekregen, alleen is hierbij nooit echt rekening gehouden met de klanten en hoe zij met het CMS werken.

Vanuit het technisch oogpunt werkt het CMS prima. Wanneer er echter naar de gebruiksvriendelijkheid van het CMS gekeken wordt blijkt dat gebruikers het moeilijk vinden om efficiënt met het CMS te werken.

Dit afstudeeronderzoek brengt de problematiek beter in beeld waardoor het huidige proces versimpeld kan worden zodat gebruikers makkelijker met het systeem om kunnen gaan en sneller content kunnen genereren.

Mobiele optimalisatie

Naast het vernieuwen van de layout is het huidige CMS helemaal niet geschikt voor mobile devices zoals tablets en smartphones. Omdat vrijwel iedereen tegenwoordig over een tablet of smartphone beschikt liggen hier veel kansen waar geen gebruik van gemaakt wordt.

Uit het onderzoek blijkt dat veel klanten graag met hun tablet of smartphone zouden willen werken maar dit gewoonweg niet kunnen. Daarom is de keuze gemaakt om het volledige CMS ook te optimaliseren mobile devices.

De mobiele weergave van een aantal willekeurige pagina's in SANcms.