bgimage

Speeltuin voor je zintuigen

Nienke Huitenga op 5 juni 2015 Design, Interactie

CMD Breda presenteert 3 DAYS OF NEW EXPERIENCE  Tijdens ‘3 Days of New Experience’ presenteren negentig tweedejaars CMD-studenten vijftien interactieve installaties in het Chassé Theater in Breda. Het festival heeft als centraal thema natural interaction // Toegang = gratis.

 

Famous Deaths genomineerd voor Art and Olfaction Award

Nienke Huitenga op 26 maart 2015 Design

Famous Deaths, de installatie waarin je de laatste momenten van beroemdheden ruikt, maakt internationaal naam. De installatie haalde internationaal de media, is momenteel in Duitsland te zien en is nu genomineerd voor de Art and Olfaction Award. Famous Deaths is een project van docenten en studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans Hogeschool.

CMD Breda presenteert theater & drones show FANTOOMPIJN

Nienke Huitenga op 14 januari 2015

Tijdens de Cultuurnacht op 23 januari in de Grote Kerk te Breda voeren studenten en docenten ter afsluiting van het CMD minorprogramma Immersive Stories hun eindwerk op, gemaakt en geïnspireerd door de rol van drone-techniek in de huidige samenleving.
 

Sense of Smell Congres / 2 dec in MOTI

Nienke Huitenga op 13 november 2014 CMD, Communicatie, Design, Interactie, Media, Technologie
Geur is het krachtigste communicatiemiddel dat er bestaat. Is het dan niet vreemd dat geur zo’n kleine rol heeft in media en communicatie-ontwerp? Een antwoord op deze vraag en verschillende ontwerpen voor geurtoepassingen zijn te zien op het SENSE OF SMELL CONGRES.
 

Famous Deaths installation to be exhibited at Tech Open Air 2014

Nienke Huitenga op 7 juli 2014 CMD, Design, Media, Technologie

Students and lecturers from Communication & Multimedia Design present the FAMOUS DEATHS installation Mark II at Tech Open Air 2014, on the 16th of july. The work is part of the research project SENSE OF SMELL and poses questions about whether we can experience someone's death up close and personal?


CMD Breda presenteert: ‘3 Days of New Experience’

Nienke Huitenga op 5 juni 2014 CMD, Design, Interactie, Technologie

Tijdens ‘3 Days of New Experience’ presenteren 150 tweedejaars CMD-studenten 25 interactieve installaties in het Chassé Theater in Breda. Het festival heeft als centraal thema natural interaction.

 

Uitnodiging: CMD Breda presenteert de Void( )

Nienke Huitenga op 23 mei 2014 CMD

CMD Breda bestaat ruim 12 jaar en dat vieren wij graag met iedereen. Ter ere van ons lustrum presenteren we de eerste uitgave van de Void( ) op 12 juni om 16.00. Kom je met ons proosten? 

CMD Breda ontwerpt de Time100 website

Nienke Huitenga op 9 mei 2014 CMD, Design, Interactie

"Het was ontzettend spannend!" Studenten en docenten van de opleiding CMD Breda van Avans Hogeschool in Breda hebben de website voor the 100 most influential people of the world ontworpen voor TIME magazine

 

GameJam in Cambridge

Nienke Huitenga op 7 oktober 2013 CMD, Interactie

Afgelopen juni (2013) organiseerde Anglia Rusking in samenwerking met Creative Front voor de vijfde keer het Brains Eden Gaming Festival (i.h.k. van VIVID). Vijf studenten met de nodige branie en programmeerskills zijn door CMD Breda gestuurd om in 48h een game te bouwen. Joep Suijkerbuik, Tinus Kardolus, Ezra Botter, Thijs Vermunt en Hisham Taha waren de gelukkigen. Dit is hun verhaal. Ze hebben het overleefd. En hebben ook een pretty decent game gebouwd. Nieuwsgierig? Speel hier CRUMBLE THE GAME

Brains Eden Gaming Festival 2013 - Team Mash-Up from Hisham Taha on Vimeo.

 

 

 

Opleidingen Communicatie en CMD de beste volgens studenten

Nienke Huitenga op 3 oktober 2013 CMD, Communicatie

Uit de Nationale Studenten Enquête van 2013 onder 348 bacheloropleidingen opleidingen in Nederland hebben studenten aangegeven dat zowel Communicatie als Communication and Multimedia Design de beste zijn van Nederland.