bgimage

Keuzegids 2014

Ria van Ooijen op 8 oktober 2013 CMD

De score in de Keuzegids 2014 is wederom top: CMD Breda op nummer 1 en CMD Den Bosch op nummer 3!

De Keuzegids schrijft: "Avans is met afstand de beste opleiding: vooral het aanleren van algemene academische vaardigheden, zoals kritisch en probleemoplossend denken, is hier reden voor een extra pluim." (http://www.keuzegids.org/hbovoltijd)

Als totaalscore krijgt CMDBreda een 74 en dat is een aardig verschil met de andere CMD opleidingen (CMD Leeuwarden: 64,  CMD Maastricht en Den Bosch: 58). CMD Breda wordt vooral positief beoordeeld op inhoud, docenten, vaaardigheden en contacturen. Ook het expertoordeel is beter dan gemiddeld.

Na de topscores in de Elsevier (beste studies 2013) en de NSE (nationale studenten enquête) staat CMD Avans wederom aan de top!

 

 

 

The New Machine Era

Ria van Ooijen op 21 februari 2013 CMD, Design, Technologie

CMD Breda exposeert van 1-10 maart op de STRP Biennale met The New Machine Era.

Docenten en studenten van CMDBreda werken samen met AKV/st.Joost, TU Eindhoven, OddOne, HeyHeyHey, Klokkenmakers en STRP om een 'mooie maar nutteloze megamachine' te ontwerpen. Die zetten we vervolgens 10 dagen lang op een podium en maken we hoofdrolspeler in wat tegelijk een installatie en een live-performance is.

Denk aan 'die lauf der dinge' of 'digital domino'. Het wordt groots en indrukwekkend, kom kijken!

Visualizing information exposition

Ria van Ooijen op 10 januari 2013 Communicatie, Design

Kom langs op Lovensdijkstraat 63 om de eindresultaten van de CMDBreda Minor studenten Visualizing Information te bekijken!

Minor Expositie

Mark Loonen wint Toonbeeld AV Yount Talent Award

Ria van Ooijen op 27 november 2012 CMD, Media

Supertrots melden we dat oud CMDBreda student Mark Loonen de eerste winnaar is van de ToonBeeld AV Young Talent Award 'Fly Away with your talent'.

Tijdens zijn studie in Breda had hij al een fascinatie voor video, eenmaal afgestudeerd heeft hij zich in korte tijd opgewerkt binnen de muziekindustrie als videoproducer. "Ooit begonnen op kleine feesten en festivals in Nederland, maakt hij nu producties met dj's en producers uit de hele wereld" aldus dagblad BN de Stem (24-11-2012).

foto Koen Bakx (bron: http://www.toonbeeld.nl)

Nieuwsgierig naar zijn video's? www.markloonen.nl

CMD Avans beste opleiding in Nederland!

Ria van Ooijen op 27 september 2012 CMD

Onze opleiding is wederom de beste van Nederland volgens de Elsevier opleidingengids.

Het weekblad Elsevier publiceert elk jaar een 'gids om de juiste universiteit of hogeschool te selecteren'. Hierin worden ook alle WO en HBO opleidingen gerankt op basis van studenttevredenheidsonderzoeken. Avans CMD staat net als vorig jaar op nummer 1.

Andere toppers binnen Avans zijn HBO-Rechten, Bouwmanagement en Vastgoed, Integrale Veiligheid, Autonome Beeldende Kunst, Communicatie en Mileukunde.

Hard Wired op Festival van de Creativiteit

Ria van Ooijen op 27 september 2012 CMD, Design, Technologie

De LED installatie Hard Wired is te zien op het Festival van de Creativiteit in Turnhout op 10 en 11 november a.s.

Hard Wired is door Dominggus Salampessy, Frederik Duerinck, Marcel van Brakel en Peter Schmidt in maart van dit jaar opgeleverd in het kader van het 200-jarig bestaan van Avans. De installatie bestaat uit zo'n 18.000 LEDjes en staat symbool voor Avans dat al 200 jaar doet aan kennisoverdracht. De, inmiddels afgestudeerde, studenten Peter en Dominggus  hebben de animaties geprogrammeerd in Arduino met behulp van de LDP8806 library van adafruit.com. De 'show' duurde in totaal zo'n 7 minuten.

Voor het Festival van de Creativiteit wordt de installatie in een nieuwe vorm opgebouwd.

 

 

Eindexamenkandidaten CMD Breda

Ria van Ooijen op 26 juni 2012

Deze week presenteren 54 studenten van CMD Breda hun meesterproef. Drie spannende dagen met hopelijk veel geslaagden die a.s. donderdag hun diploma in ontvangst kunnen nemen in de Grote Kerk in Breda.

Bent u benieuwd naar hun afstudeerprojecten? Kijk op 'Expo'!

Flash-Matic

Ria van Ooijen op 23 mei 2012 Design, Interactie, Media, Technologie

Mooi stukje geschiedenis; de eerste afstandsbediening (NRC, 23 mei 2012)

Keuzegids HBO 2012: CMD weer op nummer 1!

Ria van Ooijen op 20 oktober 2011 CMD

De HBO Keuzegids vermeldt op haar site het volgende:

"Er zit een groot verschil tussen de best en slechtst beoordeelde opleiding CMD. Bovenaan komen de twee opleidingen van Avans. Breda komt net boven Den Bosch uit, door meer ruimte voor het aanleren en oefenen van vaardigheden en door de goede faciliteiten, zoals de bibliotheek en digitale voorzieningen. In Den Bosch is de studiebegeleiding wel iets beter georganiseerd.

CMD de beste volgens Elseviers ‘Beste Studies 2011’

Ria van Ooijen op 17 oktober 2011 CMD

Volgens het Elsevier onderzoek 'Beste studies 2011' is Communication & Multimedia Design Breda nummer 1 in Nederland! Op nummer 2 volgt CMD Den Bosch (ook van Avans Hogeschool) en de derde plaats wordt gedeeld door de CMD opleidingen in Leeuwarden en Rotterdam.  
CMD Breda wordt met een 7 als totaalscore het hoogst gewaardeerd door de ondervraagde studenten. CMD Den Bosch met een 6,9. De docenten van beide opleidingen worden rond de 7,5 gewaardeerd, dit is significant boven het gemiddelde. Verder blijkt uit het onderzoek dat de studenten van beide opleidingen erg tevreden zijn over de inrichting van de opleiding (o.a. aansluiting bij verwachting, samenhang in het programma, voorbereiding op stage) en het onderwijs (o.a. kennis en vaardigheden, kritische houding en werkvormen). (Bron: Elsevier, nr 39, 1 oktober 2011)