bgimage

Wat als Google zou stoppen?

Rowan Zajkowski op 1 februari 2011 Media

Het Delicious verhaal heeft me aan het denken gezet: Wat als Google morgen al hun diensten af zou sluiten?

Geen Gmail, Youtube, Google Maps, Google Docs, Google Search en Google Reader meer. Geen Google Buzz en Google Wave meer. Ok, misschien zullen we ze niet allemaal even hard missen, maar wat ik me wel realiseer is hoe afhankelijk ik ben van de verschillende Google diensten. Ik gebruik ze allemaal dagelijks en ik vraag me af wat er zou gebeuren als ze er allemaal niet meer zouden zijn.

Totale chaos op het internet. Een kreupel World Wide Web, als een hert dat zojuist in zijn poot geschoten is. Twitter zou dankzij de overbelasting alleen nog maar de FailWhale tonen en waarschijnlijk beleven Altavista's stoffige servers de rit van hun leven vlak voordat ze uitgezet gaan worden ergens dit jaar. Of zou Yahoo Altavista dan ineens wel willen houden? Want de volgende stap is natuurlijk een race om het gat wat Google achtergelaten heeft op te vullen. Developers werken dag en nacht als verslaafde World of Warcraft gebruikers om een nieuwe search engine te bouwen of een mail dienst vergelijkbaar met die van Google. Of zou er misschien iemand proberen in te breken in het verlaten Google HQ en proberen al Google's data te stelen en om met een triljoen terrabytes aan persoonlijke informatie het gebouw weer te verlaten? En zou die man Mark Zuckerberg zijn?

Veel van deze vragen zullen waarschijnlijk altijd onbeantwoord blijven. Of zouden ze dat niet? Het zou een geweldige 1 april grap zijn als Google zichzelf zou 'uitschakelen' voor een uurtje. Iedereen bij Microsoft zou uit zijn stoel springen van vreugde en Bing zou eens voelen hoe het is om Google te zijn om na een uurtje weer voor eeuwig terug te gaan oude niet gebruikte status.

blog_comment_title

blog_comments_title
NRCnext heeft het voorbeeld van de NYU-studenten gevolgd. Lees hier hun ervaring:
http://www.nrcnext.nl/blog/2010/02/22/tijd-voor-een-experiment-een-week-lang-geen-google/
Karlijn op 17 februari 2011
Kwam een tijdje geleden deze blog tegen: http://cultureandcommunication.org/tdm/s10/01/26/a-week-without-google/
Studenten van NYU gaan een week door het leven zonder google. Vooral grappig (of eng..) om de 'comments' over hun voortgang te lezen.
Anika op 9 februari 2011