bgimage

Vier CMD alumni in de HOT100

Wander Eikelboom op 13 september 2011 CMD

Freek Gerritsen, Thompson Dubé, Roger Verscheijden en Tim Kurvers behoren dit jaar tot de meest getalenteerde alumni van de Nederlandse kunstacademies, universiteiten en hogescholen op het gebied van media, kunst en digitale cultuur die elk jaar bij elkaar komen op het HOT100 event op PICNIC. Op deze, door het Virtueel Platform georganiseerde, netwerkdag delen zij elkaars ideeën en werken zij in een aantal workshops rondom strategische vragen die zijn gesteld door de volgende organisaties: VPRO, Gemeentelijke Bibliotheek van Amsterdam (OBA), Museum voor Moderne Kunst Boijmans-van Beuningen, NOS, DROPSTUFF.NL, het Institute of Network Cultures en Virtueel Platform zelf.

Roger Verscheijden studeerde af met zijn project Totem waarbij hij de non-verbale menselijke interactie vertaalt in een uniek symbool dat steun biedt bij de herinnering hiervan. Thompson Dubé hackte de XBOX Kinect en zette deze in om als culture jammer zijn visie te geven op de plaats van individuele stijl binnen het hedendaagse medialandschap. De infographics van Freek Gerritsen oogsten al veel bewondering tijdens de eindexamenexpo. Op visueel zeer aantrekkelijke manier maakte hij voor buitenstaanders inzichtelijk wie de CMD-er nu eigenlijk is. Tim Kurvers ontwierp voor Ranj een interface voor een game waarbij de speler dmv een telefoon met de personages in het spel kan bellen. Het spel vloeit hiermee over in de materiële wereld en de spelervaring wordt veel doordringender.

Naast deze HOT100 netwerkdag, zullen de HOT100 onderdeel blijven van het netwerk en elkaar regelmatig treffen tijdens speciale events. Bovendien wijdt Bright een aantal specials aan deze talenten.

http://virtueelplatform.nl/activiteiten/hot100

https://www.bright.nl/hot100-transmedia

http://www.picnicnetwork.org/conference_sessions/69

Thompson Graham Dubé
http://www.avanscmd.nl/expo11/project/yasbafm
http://www.behance.net/thompsondube

Freek Gerritsen
http://www.avanscmd.nl/expo11/project/cmd_visualized
http://www.freekgerritsen.com/

Tim Kurvers
http://www.avanscmd.nl/expo11/project/pervasive_gaming
http://www.moonsphere.net/

Roger Verscheijden
http://www.avanscmd.nl/expo11/project/totem
http://www.verscheijden.nl/

blog_comment_title

blog_comments_title