bgimage

Veiligheid vs gemak in cybersecurity

Suzanne Hage op 30 januari 2017

In dit artikel bekijken we wat de cybersecurity-experts zeggen over de toekomst van de veiligheid online.

Ten eerste is cybercriminaliteit een vorm van oorlogsvoering, net als bijvoorbeeld chemische wapens. Cybercriminelen, bescherming van de privacy,… vergt hoog technologisch geschoolde mensen. Als particulier gebruiker is het ook belangrijk om er ons bewust van te zijn en er op een verantwoorde manier mee om te gaan. Voor bedrijven en landen heeft dit nog een veel grotere dimensie denken we maar aan het hacken van de Democratische Partij in volle verkiezingstijd in de VS door, hoogst waarschijnlijk, de Russen.

“Meer cyberaanvallen zullen resulteren in misdaden die leiden tot lichamelijk letsel."- vertelt Michael Goedeker, CEO, oprichter HAKDEFNET en security-onderzoeker.

"De bedrijven in de privésector zullen steeds meer meedoen in ‘military style oorlogsspelletjes’ om de paraatheid van de cyberveiligheid van hun organisaties te testen."-Bob Stasio, CISSP Senior Product Manager.

"Het veiligheid vs. gemak-debat zal de publieke belangstelling krijgen wanneer high-profile bedrijven onder incidenten lijden die met gemak voorkomen hadden kunnen worden door middel van het tweestaps-verificatie systeem of sterke wachtwoorden." - Tyler Carbone, COO van Terbium Labs.

We kunnen concluderen dat in de wereld van vandaag, jammer genoeg, veiligheid en gemak niet samen zullen gaan.

blog_comment_title Reageren is niet mogelijk op dit bericht.
blog_comments_title