bgimage

Opleidingen Communicatie en CMD de beste volgens studenten

Nienke Huitenga op 3 oktober 2013 CMD, Communicatie

Uit de Nationale Studenten Enquête van 2013 onder 348 bacheloropleidingen opleidingen in Nederland hebben studenten aangegeven dat zowel Communicatie als Communication and Multimedia Design de beste zijn van Nederland.

Elsevier magazine en onderzoekinstituut ResearchNed onderzochten 348 bacheloropleidingen aan hogescholen en universiteiten, en 388 universitaire masteropleidingen met elkaar vergeleken. Het Elsevier-onderzoek bestaat allereerst uit de oordelen van studenten over hun opleiding. Hiervoor is de Nationale Studenten Enquête (NSE) gebruikt. Ruim 230.000 voltijds studenten gaven aan hoe tevreden ze zijn over onder meer de kwaliteit van de docenten, het onderwijs en de faciliteiten bij hun opleiding. (bron: www.elsevier.nl)

De hogeschool die op deze vraag naar verhouding de meeste positieve en minste negatieve beoordelingen voor zijn opleidingen krijgt, is de beste. Zeven opleidingen van Avans Hogeschool behalen in deze uitgave een eerste plaats. Tien opleidingen komen als tweede uit de bus en negen staan op de derde plek. Eerste plaatsen zijn er voor Accountancy, Communicatie, Communication & Multimediadesign, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, Informatica en Mechatronica. (bron: www.avans.nl)

Communication and Multimediadesign deelt de eerste plaats met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.


blog_comment_title

blog_comments_title