bgimage

Ken jij je digitale schaduw?

Vincent van Poortvliet op 22 september 2014 CMD, Communicatie, Technologie

Big Data, wat is het en wat moeten we ervan weten? Sprekers Douwe Schmidt en Maarten den Braber gaven een presentatie voor CMD studenten voor de gelegenheid van de kick-off van het vak Media Ethiek over de ethische dilemma's van grote datasets. En dan vooral de data die je zelf genereert en niet altijd even bewust afstaat aan commerciële bedrijven. Hoe zit dat nu eigenlijk? Vincent van Poortvliet, die zelf ook in de wereld van big data is gedoken voor zijn afstudeerproject, doet verslag.

Famous Deaths installation to be exhibited at Tech Open Air 2014

Nienke Huitenga op 7 juli 2014 CMD, Design, Media, Technologie

Students and lecturers from Communication & Multimedia Design present the FAMOUS DEATHS installation Mark II at Tech Open Air 2014, on the 16th of july. The work is part of the research project SENSE OF SMELL and poses questions about whether we can experience someone's death up close and personal?


INCM-PIBN Talentenprogramma /  flow en dynamisch design

Anne van de Kamp op 25 juni 2014 CMD, Communicatie, Design, Interactie, Media

Veerle, Kaya en Anne sluiten het CMD Talentenprogramma af met waardevolle lessen over unhappy flow en dynamisch design. 

INCMD-PIBN Talentenprogramma / Derde en vierde meeting

Veerle Sips op 5 juni 2014 CMD, Design

De een-na-laatste meetings van het CMD Talentenprogramma vinden plaats bij Fabrique en Colours. Veerle Sips, derdejaars student van CMD Breda doet verslag.

CMD Breda presenteert: ‘3 Days of New Experience’

Nienke Huitenga op 5 juni 2014 CMD, Design, Interactie, Technologie

Tijdens ‘3 Days of New Experience’ presenteren 150 tweedejaars CMD-studenten 25 interactieve installaties in het Chassé Theater in Breda. Het festival heeft als centraal thema natural interaction.

 

Uitnodiging: CMD Breda presenteert de Void( )

Nienke Huitenga op 23 mei 2014 CMD

CMD Breda bestaat ruim 12 jaar en dat vieren wij graag met iedereen. Ter ere van ons lustrum presenteren we de eerste uitgave van de Void( ) op 12 juni om 16.00. Kom je met ons proosten? 

CMD Breda ontwerpt de Time100 website

Nienke Huitenga op 9 mei 2014 CMD, Design, Interactie

"Het was ontzettend spannend!" Studenten en docenten van de opleiding CMD Breda van Avans Hogeschool in Breda hebben de website voor the 100 most influential people of the world ontworpen voor TIME magazine

 

INCMD-PIBN Talentenprogramma / Een tour door Mangrove

Kaya Weers op 9 mei 2014 CMD

Afgelopen dinsdag zijn we bij Mangrove in Rotterdam langs geweest. Prachtige locatie op de zesde en bovenste verdieping van een pand in hartje centrum. Geweldig uitzicht de enorme fontein op het hofplein en ook de inrichting van het pand is inspirerend. | Zie het eerste blog voor uitleg  over het INCMD-PIBN Talentprogramma.

INCM-PIBN Talentenprogramma / Eerste meeting bij Liones

Kaya Weers op 9 mei 2014 CMD

Dit jaar wordt voor het eerst het CMD Talentenprogramma georganiseerd door INCMD en PIBN (Platform Internet Bureaus Nederland). Van alle CMD-opleidingen in Nederland doen er enkele derdejaars studenten mee die samen 10 weken lang langs internetbureaus gaan. 

Een minor Graphic Design in Cambridge (UK)

Daniël van der Winden op 8 januari 2014 CMD

Daniël van der Winden en Frederique Matti (4e jaars CMD studenten) zijn op Erasmus uitwisseling naar Anglia Ruskin University in Cambridge (UK). Ze volgen hier een semester lang grafisch ontwerp,  van oktober tot januari 2014.  Daniël en Frederique vertellen over hun ervaringen.